Szociális ügyek

Alap esetben külföldi tartózkodás vagy munkavállalás esetében mindenkinek kell rendelkeznie egészségügyi biztostással – vagy a fogadó országban vagy a saját hazájában.

Fontos, hogy az ellátási jogosultság a külföldre költözést követően is megmaradjon.

Ha Ön valamelyik EU-tagország állampolgáraként egy másik uniós országban, ideiglenes (üdülési, üzleti vagy tanulmányi célú) ott-tartózkodása során váratlanul megbetegszik, jogosult minden olyan orvosi ellátásra, amely nem várhat addig, míg Ön hazatér saját országába.

Ön ugyanolyan egészségügyi ellátásra jogosult, mint az adott ország egészségbiztosítási rendszerében biztosított személyek.

Ha külföldre utazik, mindig vigye magával európai egészségbiztosítási kártyáját. A kártya bizonyítékul szolgál arra, hogy Ön biztosítva van az EU egyik országában.

Akkor sem tagadhatják meg Öntől a kezelést, ha nincs európai egészségbiztosítási kártyája, vagy ha azt nem tudja használni (például mert magánfinanszírozású egészségügyi ellátást vesz igénybe).

Ebben az esetben azonban lehet, hogy Önnek helyben fizetnie kell az ellátásért, költségtérítést pedig hazaérkezése után igényelhet.

Biztosítás

Cégünk közvetlenül nem foglalkozik biztosítások megkötésével.

Kiépített kapcsolati rendszerünk kiterjed a megbízható biztosítási partnereinkre is, akik minden biztosítási kérdésben teljeskörű tájékoztatást és ügyintézést biztosítanak ügyfeleink számára. Legyen szó egyéni, magán, gépjármű, vagy ingatlan biztosításokról.

amiben segítünk

LETELEPEDÉS

A Tenerifén való tartós és legális tartózkodáshoz, alapvetően a NIE -re és/vagy a ” Certificado de Registro”-ra van szükség.

VÁLLALKOZÁS

Az európai gyakorlattól eltérően a Kanári-szigeteken, saját gazdasági törvényeknek kell megfelelni.

INGATLAN VÁSÁRLÁS VAGY BÉRLÉS

Az ingatlan adás-vételhez közjegyzői közreműködés szükséges…

GÉPJÁRMŰ VÁSÁRLÁS VAGY BÉRLÉS

Bérlés, vásárlás vagy honosítás menete

SZOCIÁLIS ÜGYEK

Külföldi tartózkodás, illetve munkavállalás esetén fontos, hogy rendelkezzen biztosítással

Köszönöm a segítséget! Sok időt és idegeskedést megspóroltak nekem.

Attila

Ingatlant vásároltam Tenerifén. Az iroda mindent intézett helyettem. Nekem csak a kulcsokat kellett átvennem. Köszönöm!

K. Béla

Küldjön üzenetet

Ingyenes konzultáció

Vagy kérjen időpontot még ma!

Kollégáink ingyenes konzultációt Facebook Messenger vagy WhatsApp-on keresztül tartanak. Időpont kéréskor kérem vállassza ki az Önnek megfelelő platformot.